Tijdsbeeld

Elke tijd heeft zijn eigen straatmeubilair. Ik kwam twee foto’s tegen in mijn archief die dit aardig illustreren. Hier een oplaadpunt voor fiets, scooter en scootmobiel. Heel eigentijds heeft iemand er ook nog een mondkapje in gefrommeld. Zo kunnen we deze foto aardig dateren. Onuitstaanbaar dat er op deze manier met de wegwerpkapjes wordt omgesprongen want niemand wil ze aanraken. We moeten ze maar mondkapjes-voor-eenmalig-gebruik gaan noemen, die je gewoon thuis weggooit in je eigen vuilnisbak!

De ouderwetse brievenbus (gefotografeerd in Delfshaven) roept nostalgische gevoelens bij me op. Dat je als jong kind op je tenen moest gaan staan om de brief te posten voelde heel gewichtig. Onze stembiljetten zijn ingevuld. Als zeventigplussers mogen we schriftelijk stemmen. Morgen sta ik opnieuw bij de brievenbus, maar bij de moderne variant. Dan post ik heel gewichtig mijn democratisch recht en daar hoef ik niet voor op mijn tenen te gaan staan.

12 gedachten over “Tijdsbeeld

  1. We hebben er deze week bij een wandeling eens geteld hoeveel mondkapjes we tegenkwamen langs de rand van de weg. Dan schrik je. ook dieren kunnen daaraan en het eventueel oplopen.

  2. Leuk die brievenbus. Ja, die mondkapjes liggen overal. Ik moet wel bekennen dat ik er ook een paar ben kwijtgeraakt, stoffen mondkapjes dan wel. Ze zijn uit mijn jaszak gevallen toen ik er iets anders uit wou halen, vermoed ik.

  3. Heel goed uitgebeeld. Zo’n oplaadpunt heb ik trouwens nog nooit gezien. Tsja, dat krijg je als je niet in de grote stad komt en op eigen dorp blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.