Elsenburgerbos

Het is eigenlijk wel bijzonder om te zien hoe wij in Nederland natuur creëren. Tussen de snelweg A4, de Plaspoelpolder een groot bedrijventerrein, en het Rijn Schiekanaal is dit stadspark aangeplant op het puin van de in de zeventiger jaren gerenoveerde Stationswijk in Den Haag.

Het park heeft steile paden, uitgebreide grasvelden, glooiende heuvels en twee grote vijvers. Ooit was hier de buitenplaats Elsenburg maar deze is in 1827 afgebroken. Dat er hier, tussen alle bebouwing een bos gepropt is, merk je niet als je er wandelt. Nou ja, een licht gebrom van de snelweg is hoorbaar maar verder was het er reuze rustig. Het was onze zoveelste leuke ontdekking dicht bij huis. Een volgende keer gaan we op de fiets en nemen we een picknickmand mee, daar vind ik het nou echt een geschikte plek voor.

15 gedachten over “Elsenburgerbos

  1. Ik krijg ineens zo’n zin in een picknick. En het zijn zeker mooie complimenten. Terecht ook wel denk ik. Meestal. Ik wandelde gisteren natuurlijk ook, maar de rotzooi op straat is echt ongelooflijk. Geen respect!

  2. Er zijn in Nederland heel veel mopperaars die doorlopend verkondigen dat Nederland te vol is en er geen ruimte voor wat groen. Als ik kijk hoe ik woon in het Groene Hart midden in de Randstad en jouw groene voorbeelden, ook in de Randstad denk ik dat er weleens te snel gemopperd wordt.

  3. Dat is niet verkeerd zo te zien. Als dadelijk alles gaat groeien en bloeien wordt het natuurlijk nog interessanter.

    • I very much agree, Mormor! We do have beautiful parks here in the US but it’s the Dutch commitment to the out of doors and respect for the land, their ingenuity and creativity that are amazing. Perhaps it’s the vastness of our country that ironically limits our imagination…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.