Ineens valt het me op

Lang geleden: In de tram op weg naar mijn werk in het ziekenhuis, kreeg een medepassagier een enorme hoestbui. Heel akelig voor de man zelf en voor ons om aan te horen, ik kreeg het er gewoon benauwd van. Toen hij bij het ziekenhuis uitstapte hoopte ik nog even dat hij wat lucht zou krijgen tijdens een behandeling aldaar. Maar het eerste wat de man na het uitstappen deed, was een sigaret opsteken. Ik ken inmiddels niemand meer in mijn familie, vrienden- en kennissenkring die nog rookt. Dát er nog steeds gerookt wordt, bewijst de onderste foto, waar de peuken op de grond liggen naast deze tegel. Het idee voor een rookvrije generatie juich ik van harte toe. Of ik zelf heb gerookt? Ja, tot mijn vijfentwintigste.

11 gedachten over “Ineens valt het me op

  1. Ik ben al zo lang geleden gestopt met roken dat ik niet eens meer weet hoe lang ik al gestopt ben. Drinken doe ik ook al zelden. Ook mijn kinderen roken niet.

  2. Ja, ik heb ook gerookt. Dat hoorde er een beetje bij in mijn jeugd en jonge jaren als student. Later was ik meer een “feest-roker” en ergens ooit ben ik ermee gestopt. En, hoe fijn, onze zoon heeft zijn sigaretten ook in de wilgen gehangen. Hij was de enige die (nog) rookte.

  3. Toen ik nog werkte hoorde ik al van de collega’s geen van hun kinderen rookte. Daar hoefden ze zich niet druk over te maken. Maar ik hoorde ook dat er wel veel gedronken werd

    • Drinken is het nieuwe roken, zegt men Bertie. Wie weet hoe we daar over dertig jaar over denken. Ik merk zelf (als niet drinker) dat alcohol de norm is en er wordt me vaak gevraagd waarom ik niet drink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.