Wat je van ver haalt …

Waar een aantal jaren geleden een grote kringloopwinkel was, is nu een Chinese supermarkt gevestigd. Die kringloop bezocht ik regelmatig, deze supermarkt nooit. Waarom eigenlijk niet? Onbekendheid met het assortiment zal zeker een rol spelen. In het buitenland vind ik het altijd leuk om een supermarkt binnen te stappen. Ik neem me dus voor, zodra we weer wat ontspannender kunnen winkelen, hier eens uitvoerig rond te neuzen. Voorlopig hielden we het even bij een doos koekjes, omdat we bij het passeren van deze winkel ons realiseerden geen droog biscuitje meer in huis te hebben. Nou, ik kan zeggen dat de Chinese koekjes, die uit Taiwan komen en gevuld zijn met exotisch fruit, zó droog zijn dat ze aan je tanden blijven kleven en je een paar koppen thee nodig hebt om ze weg te spoelen. Inmiddels hebben we drie rollen volkoren biscuitjes in huis. Ons kan de komende week niets meer gebeuren.

16 gedachten over “Wat je van ver haalt …

 1. Ik ga bij een grote Chinese supermarkt in Maastricht vaak thee halen. Die is er vaak goedkoper en beter dan de thee die je in een Nederlandse supermarkt haalt. En je hebt meer keuze.

 2. Durian is normaal gesproken een heerlijke vrucht. Jammer . Het kwam uit Taiwan, bepaald geen vrienden van de chinezen, vandaar de kleffe hap misschien

 3. Het werkt het beste als je een recept uitzoekt waarbij je de ingrediënten in deze winkel kunt halen, dan heb je opeens een reden om alles goed te bekijken. In pre-coronatijd onstonden vaak leuke gesprekken over recepten, ingrediënten en kreeg je vaak tips van andere klanten.

 4. Vanmorgen kreeg ik gesuikerde gedroogde gember bij mijn koffie. Zaterdagochtend bezoek ik mijn Vietnamese vrienden.
  Zij importeren en bezorgen aan huis.
  De lekkerste gerechten krijg ik altijd voorgeschoteld.
  Aziatisch eten blijft telkens weer verrassend lekker.

  Vrolijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.