Wat is een mens zonder koffie?

Niets. Is het antwoord op de door mij gestelde vraag in de kop van dit blog. Dat eerste kopje ’s morgens is goud waard. Wij hechten veel aan een goede koffie en hebben een Nespresso apparaat. De wijnboer, tevens barista, probeert zo voordelig mogelijk in te kopen want het is een tamelijk dure manier van koffie drinken. Maar daarnaast stoorde het ons dat het milieu- technisch niet erg vriendelijk is met al die cups die je weggooit of in het beste geval kunt laten recyclen. Maar het ei van Columbus is een metalen herbruikbare cup waar je de gemalen koffie zelf indoet. Het is even wat meer werk. Je moet het gevoel krijgen voor de juiste verhouding en de manier van aanstampen maar daar stort mijn barista zich met overgave op. Samen drinken we op een normale dag zes heerlijke koppen koffie en op deze manier smaakt het nog beter.

25 gedachten over “Wat is een mens zonder koffie?

 1. In Oostenrijk staat zo’n Nespresso apparaat, dat is voor de koffie van mijn man want ik geef daar de voorkeur aan filterkoffie (zelf opschenken). Schijnt trouwens niet goed te zijn om koffieprut door de gootsteen te spoelen.

  • Dat klinkt als een echte koffiemachine waar je de juiste handelingen aan verricht, Jeanne. Zo doen we het in ons Italiaanse leven ook. En echt, ik zou het een ramp vinden als ik geen koffie meer mocht drinken.

 2. Oh, zijn die te koop?!
  Ik hrbbme inderdaad ook wel afgevraagd of het niet anders zou kunnen met de Nespresso cupjes.
  Wat een uitvinding!
  Moet het nog wel uitzoeken ….
  En eerst de voorraad opmaken

  Dank voor de tip Emie!

 3. In normale omstandigheden giet ik nog, ouderwets, koffie op. Een zeldzame keer ‘een goede’ is dan ook Nespresso. De lege cupjes geef ik terug.
  Lie(f)s.

 4. Om maar meteen antwoord te geven op de vraag in de aanhef: “best wel gelukkig” Drink nu al meer dan 50 jaar geen koffie meer, omdat ik het gewoon niet lekker vind.Heb het wel een paar jaar gedronken, maar kwam er gaandeweg achter dat ik er echt niks aan vond.
  Mijn werk bracht met zich mee dat ik dagelijks in bouwketen kwam, soms wel in drie verschillende op een dag. Bouwketen zijn broeinesten van zeer geharde koffiedrinkers, De thee die je soms kreeg verdiende de kwalificatie gekleurd water vaak nog niet. Dat deed mij besluiten om mijn eigen thee mee te nemen. die ik naar eigen smaak kon zetten. Er stond voor mij wel altijd een waterkoker en als het een gebied was met slecht water, dan eiste ik ook altij dat er ook een krat spa-blauw om thee van te zetten. Van het water in west-Nederland kun je nu eenmaal geen drinkbare thee zetten.

  • Een geruststellende gedachte Willem dat er zonder koffie toch een gelukkig leven kan zijn. Ik herken er wel iets in want drink sinds twaalf jaar geen alcohol meer en daarvan denkt ook iedereen dat je dan geen leven hebt.

 5. Ik drink nog steeds ouderwetse filterkoffie. 🙂 En soms als ik visite heb of een kop koffie zet voor een loodgieter of zo, dan zeggen ze vaak: Hè lekker, een ‘gewoon’ kopje koffie. :))

 6. Ik zag het toevallig laatst ook. Maar ik recycle de cupjes en dat sust mijn schuldgevoel voorlopig wel voldoende. Naast Nespresso drinken wij ook vaak filterkoffie van zelfgemalen bonen, erg aan te bevelen!

 7. hier kan ik niet over oordelen, ik drink al 45 jaar geen koffie Doordat er toendertijd bij mij de ziekte Van Chron vastgesteld werd , werd koffie verboden Nu drink ik de hele dag (zomer en Winter) thee. De mannen hier vinden de smaak van Servische koffie niet “öptimaal” en houden het maar op een kopje nescafe

 8. Het zal wel weer toevallig zijn maar wij zijn de afgelopen week ook bezig met de vraag welke cups we willen gebruiken in onze Nespresso. We hebben er hier een staan maar ook een in Frankrijk en bij elkaar is dat een hoop troep wat de vuilnisbak in gaat. We zijn er nog niet uit en hebben eerst maar wat reclyclebare cups besteld maar die zijn nogal prijzig.

 9. Lijkt me een leuk idee, wij malen de koffie ook nog zelf… Nou ja, laten het de machine doen die de koffie maakt. En uiteraard alleen maar Italiaanse koffie, Segafredo Expresso Casa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.