Strijd

Al twee keer eerder (hier en hier) liet ik een gedicht zien dat bij hotel De Plantaan aan de gevel hangt. Sinds kort hangt er weer een nieuwe tekst en thuis zocht ik even de naam op van de bedenker van deze regels. Regels die ik niet erg poëtisch maar wel realistisch en aanmoedigend vind. Guterres is al vier jaar secretaris generaal voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en ik herkende zijn naam niet! Enfin, ik doe er nu maar mijn voordeel mee. Dat er gestreden en dus ook geleden wordt, zag ik ook aan onderstaand bord. In kleine letters staat er nog wat boven waardoor de complete tekst luidt: zonder aanvullende steun waarschijnlijk binnenkort te huur. Morgenavond krijgen we van regeringswege te horen hoe nu verder. Een langere lockdown is zeer waarschijnlijk om niet in dezelfde situatie terecht te komen als er nu in Engeland is. Financiële ondersteuning wordt uitgebreid. Vooral dat laatste hoop ik van harte voor ál die ondernemers en anderen die in grote financiële nood verkeren. De strijd is nog niet gestreden, we moeten volhouden.

12 gedachten over “Strijd

  1. Ik lig er niet wakker van dat ik de naam van die secretaris generaal niet weet maar maak me wel ongerust over de vele mensen die ontzettend in de problemen zitten en komen. Er zijn er veel die om verschillende reden geen steun krijgen, bijvoorbeeld als je begin 2020 net een zaak opgestart had. Ook zijn er veel ondernemers die nu maar hun oudedagsvoorziening aanspreken. Hoe moet dat dan straks als ze met pensioen gaan? Staat de regering dan klaar om bij te springen?

  2. Schande, Emie, ik wist het ook niet. Wij doen hier nogal eens even alle ministers en staatssecretarissen. Dan roept Frits bijvoorbeeld Economie en dan moet ik een naam zeggen. Of andersom. Gaat meestal ook heel slecht.

  3. Ik geloof dat er wel weer steun komt, maar niet veel. Het zal toch voor velen moeilijk zijn.
    Ik wist tot mijn schande ook de naam van de secretaris generaal van de VN niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.