Mijn rituelen

De lichtjesavond in Voorburg of het bijwonen van een kerstconcert vormden jarenlang de opmaat naar de kerstmis. Koken voor een groot gezelschap en poetsen van tafelzilver horen er onlosmakelijk bij. Het plaatsen van de foto’s van de grote kerstboom op de Markt hier in Delft, doe ik ook al jaren. Kennelijk heb ik behoefte aan wat rituelen. Daarom om één uur toch naar de koning geluisterd, terwijl ik in feite republikein ben. Hij had het over de de manische meningenmachine die zo op de voorgrond is en pleitte voor een liefdevolle samenleving. Natuurlijk zei hij nog veel meer maar deze twee zaken sprongen er voor mij uit. Ik heb helemaal geen zin meer in al die meningen en mijd de talkshows. Liefdevol met elkaar omgaan, dáár gaat het om. Niet oordelen en elkaar in je waarde laten, het valt niet altijd mee maar het is zeer de moeite waard. Het licht komt terug, zei WA en daar geloof ik ook in. Kijk waar we vanmorgen op getrakteerd werden.

8 gedachten over “Mijn rituelen

  1. Een dubbele regenboog mooi he! Oeps misschien hebben we weleens naast elkaar gelopen in Voorburg. Het begon dat ik als jong meisje bij bakkerij Klink werkte en dan bleef al het personeel voor de lichtjesavond. Etalage mooi met de waxientjes. En daarna werd er achter in de bakkerij geproost en kregen wij kerstcadeaus van de baas. Toen heb ik nog twee jaartjes gewoond in de Herenstraat en nog wat later jaren in de Queridostraat. Dus jahoor elk jaar naar de lichtjesavond. Zelfs nu in al 20 jaar in Ypenburg woon. Dus ja ik heb eenzelfde ritueel.

    • Coby, wat een leuk verhaal. Ik kwam vaak bij Klink in de Herenstraat omdat het radioprogramma dat ik presenteerde bij Midvliet, werd gesponsord door Klink. Ik haalde dan een soort tegoedbonnen op waarmee een winnaar een taart kon ophalen. Toen wij nog op de KW-laan woonden kwam ik vaak bij de andere vestiging hoek Arembergelaan. De Lichtjesavond vinden wij de laatste jaren minder aantrekkelijk. Waarschijnlijk omdat we geen bekenden meer tegenkomen. Maar ik kan jou daar dus tegenkomen, ha, ha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.