Tachtig jaar na dato

Omdat het antisemitisme weer de kop opsteekt, bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet en verdraagzaamheid soms ver te zoeken is. Omdat we lessen moeten leren uit onze geschiedenis en we in vrede met elkaar moeten leven ..daarom vind ik het zo bijzonder verheugend dat er gisteren opnieuw aandacht werd besteed aan het protest tegen de schorsing van Joodse docenten. Dat gebeurde precies tachtig jaar geleden in het gebouw waarin wij nu een appartement bewonen. Jonge Delftse studenten legden twee kransen bij de plaquette op onze gevel. Zonder al teveel ceremonie, misschien zelfs wat onbeholpen maar het feit dat hier aandacht aan geschonken wordt, biedt hoop.

6 gedachten over “Tachtig jaar na dato

  1. Wat jammer toch, dat studenten tegenwoordig altijd in verband met die feesten in coronatijd en die vreselijke ontgroeningen worden gebracht. Vindicat bijvoorbeeld is al het synoniem voor ellende. Komt zo’n mooi gebaar als van deze studenten in de krant? Ik hoop het maar.

  2. Goed dat hier aandacht aan wordt besteed, we mogen nooit vergeten. Als ik nu bijvoorbeeld lees hoe er er in een jongerenafdeling van een bepaalde politieke partij gedacht wordt….om akelig van te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.