Dokter Bibber

De kleindochters hadden een vrije dag want studiedag voor het onderwijsteam. Of wij wilden oppassen? Kinderen onder de twaalf met opa’s en oma’s mag van ‘Corona’ al hadden we elkaar dit jaar vrijwel uitsluitend in de buitenlucht ontmoet. Drie weken geleden echter kregen onze dochter en schoonzoon beiden Corona en ook de jongste spruit werd na lichte klachten, positief getest. De oudste is een paar dagen moe geweest en heeft het ongetwijfeld ook gehad. Niemand in het gezin is hevig ziek geweest gelukkig. Omdat wij twee dagen voor de eerste symptomen zich voordeden, even bij hen thuis langs gingen voor het afgeven van verjaardagscadeautjes, zijn ook wij tien dagen in thuisquarantaine geweest. Dat alles ligt al weer ruim een week achter ons. Zeker acht weken lang heeft dit hele gezin nu afweerstoffen. Onze dochter doneert mede hierom nu extra vaak bloedplasma. Het voelt bepaald onwennig om weer ‘gewoon’ met elkaar te kunnen verkeren en we blijven voorzichtig. We deden met de meisjes wat spelletjes, onder meer dokter Bibber. Met grote concentratie spelen jong en oud hier het spel. De oudste poseert voor me bij haar zojuist behangen muur. De drie weken waarin hun gezin noodgedwongen thuis bleef, werden ook nuttig besteed.

13 gedachten over “Dokter Bibber

  1. Gelukkig geen vervelende vervolgreacties! Mijn man bleek afgelopen maart afweerstoffen te hebben, hij is besmet zonder ziek te worden. Vervelend is dat hij dus ook niet weet of hij mensen heeft besmet in die tijd. Mij in ieder geval niet, haha. Ik ben onlangs getest vanwege milde klachten: negatief.

    • Dat is het verradelijke hè Inge. Hun jongste heeft één dag haar neus op lopen halen en werd positief getest. Je mist dus heel makkelijk deze diagnose en de verspreiding gaat dan ongemerkt toch door. Gelukkig zijn jullie de dans ontsprongen. Houwen zo.

  2. Poeh, dat was schrikken. Fijn dat het allemaal goed is afgelopen. Maar kleindochter heeft er in ieder geval een mooie kamer aan overgehouden, wat staat ze trots te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.