Het kind in mij

Helaas geen intocht volgende week in Delft. Normaal gesproken vaart hij voor ons huis langs en staan wij langs het kanaal te zwaaien met de kleinkinderen. Om toch in de Sinterklaasstemming te komen, keek ik vandaag op TV naar zijn aankomst in Nederland. Wat was dat knap gedaan met alle beperkingen dit jaar. De Sint werkt thuis en woont in het Pietenhuis dat staat in Soestdijk. Daar werd een defilé gehouden met rake verwijzingen naar het verleden. Diverse burgemeesters met een kleine delegatie kinderen maakten hun opwachting en boden tekeningen aan die heel veel kinderen eerder deze week naar hun burgemeester hadden opgestuurd. Een traditionele krentenwegge werd aangeboden en er kwamen boeren op trekkers langs met eten voor het paard Ozosnel (die naam!). Even leek het erop dat er een blokkade was, waardoor de bus uit Friesland was opgehouden. Dat bleek een misverstand; de kade waar de stoomboot aanmeerde had de naam Dieuwertje Blokkade gekregen omdat zij al twintig jaar het Sinterklaasjournaal presenteert. Plaatsnamen als Zwalk, Mekkeren en Ubenterweer, zo ging het maar door. Ik heb me kostelijk geamuseerd, ben helemaal in de stemming en geloof nog steeds in Sinterklaas.

18 gedachten over “Het kind in mij

  1. Omdat er gisteren zoveel lovende reacties overal te lezen waren over deze aankomst, heb ik gisteravond een stuk terug zitten kijken. Echt hartstikke leuk gedaan allemaal. En Paleis Soestdijk mag wat mij betreft elk jaar best optreden als het Huis van Sint Nicolaas, vind ik.

    • Het was nostalgisch voor mensen met een bepaalde leeftijd, Wieneke en dat maakte het ook voor die generatie zo leuk. Bovendien een record aantal kijkers en een Piet die langzaam transformeert tot een aanvaardbaar type voor velen.

    • Marja was afgelopen week in het Sinterklaasjournaal ook al te zien in een Zoom bijeenkomst met heel veel andere burgemeesters. Die er natuurlijk alle belang bij hebben dat er geen grote menigte ontstaat. Dat alles was zo creatief opgelost, echt (Pieten)petje af!

  2. Ik vond het ook geweldig om in de stemming te komen. Ben speciaal het sint journaal gaan volgen omdat ik zo benieuwd hoe ze het zouden oplossen. Nou dat hebben de schrijven weer mooi gedaan. Wel hoeft het van mij in huis niet meer zo uitbundig. Alles uitgezocht en tegen dochter gezegd neem maar mee. En dan de kids met de spanning he….heerlijk!

  3. Het is echt fantastisch. Wij kijken ook en genieten ervan. Het is zo geestig. Ik dacht even data het een beetje over de hoofden van de kinderen ging, maar dat is helemaal niet zo.

  4. Jij ook al? Ik vond het erg knap gedaan, hoe ze alle actualiteit met een kwinkslag in het verhaal hebben geweven. Eerder deze week zag ik een kleine ontploffing bij de stoommachine op de boot. Zowel Piet als Sint zaten onder de smerige roet, ook zo goed gedaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.