Troostrijke limoncello

De citroenschilletjes hadden de pure alcohol behoorlijk gekleurd. Het eerste deel van de bereiding had ik in Italie al gedaan. Ook toen gebruikte ik er een regendag voor. Het flinterdun schillen van de citroenen was nog het meeste werk, er mag namelijk geen wit vruchtvlees mee geschild worden vanwege de bitterheid ervan. De alcohol moet na ten minste 14 dagen worden verdund met suikerwater en daarna door een doek gezeefd. De officiële hoeveelheden zijn de schil van acht citroenen, 1 liter alcohol, 1 1/2 liter water en 1 kilo suiker. Dat heb ik gehalveerd omdat ik drie (enorm grote) citroenen tot mijn beschikking had.

Gisteren en vandaag maakte ik het af. Omdat ik geen etiketten in huis had, heb ik labels geschreven en aan de flesjes gehangen. Natuurlijk heb ik ook geproefd en ik vond het zoet en lekker. Nou niet allemaal vragen om ook een flesje want ze zijn al vergeven. En er zijn maar een paar gelukkigen waaronder uiteraard de citroenleveranciers.

20 gedachten over “Troostrijke limoncello

  1. Limoncello, heerlijk. Jouw recept van limoncello tiramisu was een groot succes toen wij vrienden op bezoek hadden. Zij wilden onmiddellijk het recept hebben.

  2. Ha, ik zie dat jij ook een mooie naam heb in Italie, mij noemen ze hier Francisca, ook al zo mooi Lekker likeurtje heb je gemaakt Vanaf dit jaar maak ik geen likeurtjes meer, te weinig liefhebbers Gr. Cisca

    • Francisca staat vast in jouw paspoort. In het mijne staat ook echt Emilia! Ik denk dat ik wel genoeg liefhebbers kan vinden voor de limoncello en ga volgend jaar misschien wat meer maken, Cisca.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.