Op de mat en in de touwen

Bij het ouder worden verliezen we spiermassa. Het online programma dat ik sinds een week volg, moet dat voorkomen. Marko Luksen, oefentherapeut Cesar en beweegadviseur in een ziekenhuis bij wie ik een webinar bijwoonde (ja, ik heb er zo snel geen ander woord voor) kon me overtuigen van het belang ervan. En spiermassa krijg je niet van regelmatig bewegen, al is dit ook belangrijk. Nee, die spieren moeten extra geprikkeld worden om steviger te worden. Dat voorkomt uiteindelijk het risico op vallen en houdt een mens vitaal. Ik voel dat ik de laatste jaren telkens meer inlever en wil toch graag wat kwieker zijn. Dus doe ik vier keer per week op een door mij gewenst moment mijn oefeningen met en zonder elastiek en merk nu al verbetering. Het integreren in mijn normale bestaan vind ik nog wel een dingetje maar ook dat zal wel verbeteren. Ik heb geen aandelen of commercieel belang maar ben wel enthousiast: http://www.vitaaloudworden.com

17 gedachten over “Op de mat en in de touwen

  1. Na een paar weken mijn oefeningen verwaarloosd te hebben door de verhuis ben ik juist weer begonnen, ik heb het gewoon hard nodig. Toch heb ik me bij jouw Marko aangemeld voor een webinar morgenochtend. Kijken of het wat voor mij is ter ondersteuning van mijn eigen oefeningen.

  2. Styrketræning heet dat hier. Trainen om sterker te worden en inderdaad uit voorzorg om niet te vallen. Conditietraining is goed, zeggen ze hier, maar sterktetraining een must voor “de ouderen” (pffft, dat we daar nu onder vallen….)

  3. Ik doe oefeningen op mijn manier. En tot voorheen, veel wandelen. Bij overbelasting van mijn spieren bouw ik te veel melkzuur op, en dat gaat niet goed (soort fibromyalgie).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.