
Crema Chantilly heet het nagerecht dat we na de pranzo gebruikten bij een van ons favoriete restaurants in Gubbio. Uno per due bestellen we dan en daarvan kijkt men hier totaal niet op. We deelden dit verrukkelijke dessert dat voornamelijk uit slagroom, suiker en vanille bestaat.

Afgezien van ons driedaagse reisje door Toscane, hebben we hier een gewone zesdaagse werkweek. Gistermiddag legden we drie aardbeienheuveltjes aan en plantten we nog wat vaste planten langs de randen van de ‘rozentuin’. Vanwege de verwachte regen werd een groot deel van het tuinmeubilair al opgeruimd en het erf werd zoveel mogelijk winterklaar gemaakt. Voor de derde week op rij regent het op zondag. Het mag een wonder heten dat we droog wegkwamen in Gubbio. Zondag staat voor ons dus in het teken van eten en drinken en uitrusten. Precies waar deze dag voor bedoeld is.

Wat een leven!
Lie(f)s.
Ken je dat nummer van Brigitte Kaandorp, Lies? Echt een heeel zwaar leven…
Heb net geluisterd…, herkenbaar…
Lie(f)s.
Ik zou dat toetje niet hoeven, maar manlief heeft geen moeite met slagroom. Maar tegen een ijsje zeg ik geen nee.
Ik zeg tegen een ijsje weer wel nee, Els. Ach…als het allemaal naar een beetje in balans is, toch?
Het water loopt me al in de mond…
Lekker rustig genieten, mag van mij 😀
Een heerlijke zondag dus!
Lijkt me een heerlijk toetjes wat ik helemaal voor mezelf zou willen houden. Mart ook trouwens, wij zijn alle twee gek op desserts.
Jij komt geen kilootje aan, Marthy. Ik moet echt uitkijken.
Ook hier vooral regen.
Ik ga kijken of hier iets vergelijkbaars mogelijk is.
Vrolijke groet,
Bedoel je Uno per due, Rob? Ik vind dat het overal moet kunnen. Succes.
Ja, precies, ik voel mijn spieren als ik lees over jullie werk. Dan heb je wel een vrije zondag verdiend!
Wij voelen onze spieren ook, Judy dus zo’n rustdag is echt nodig voor onze oude lijven🙈
Wat ontzettend, buitengewoon, geweldig verstandig dat uno per due
Ik betwijfel of ik zo verstandig zou zijn geweest
We lunchen elke zondag behoorlijk uitgebreid, Bertie. Als we dan altijd los zouden gaan bij het nagerecht…