Kunst op de vloer

Voor we naar Toscane reden, informeerde ik me even op de site van Ciao Tutti. Daar las ik dat tussen half augustus en begin oktober de vloer van de Duomo te bezichtigen is (klik). De rest van het jaar is deze vloer deels afgedekt omdat het slenterend publiek teveel beschadiging en slijtage veroorzaakt. Het was inderdaad wel heel erg de moeite van de wachtrij waard.

Mij vallen dan ook altijd wat vreemde zaken op. Zoals hier een afbeelding waar kennelijk later een marmeren afscheiding overheen is geplaatst. Het zal zeker geen belangrijk personage geweest zijn die het onderspit heeft moeten delven. En wat te zeggen van deze?

Hier wordt een mand met sieraden geleegd. Als de achterliggende gedachte eenvoud is beter dan opsmuk is, kan ik me er wel in vinden. Zoveel kunstschatten bij elkaar als in deze overweldigende kerk in Siena, maakt een mens wel nederig. Het is groots wat daar verricht is en we hebben het met open monden lopen bewonderen. Al zag je daar niets van achter onze mondmaskers.

7 gedachten over “Kunst op de vloer

  1. Wat een prachtige vloer! En geweldig dat jullie in de gelegenheid waren om het te zien. Je vraagt je inderdaad af waarom die persoon half onder die balustrade is verdwenen.

  2. Wat mooi en hoe bijzonder dat jullie het konden zien. Toen ik (lang geleden met de schilderclub) in Siena was, heb ik de vloer even aa geraakt. Alsof je de geschiedenis bijna kunt voelen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.