Even een kerkje binnenlopen

We mogen graag een kerk binnenlopen. De wijnboer steekt een kaarsje op en we laten samen de eenvoud of de pracht en praal op ons inwerken. Er waren maximaal veertig zitplaatsen in de kleine kerk op de bovenste foto. Daarvan was meer dan de helft ook nog eens afgeplakt met grote verbodskruizen vanwege Corona. Voor de Duomo in Siena, waar we gisteren waren, moest in een lange rij gestaan worden vooraleer een entreebewijs gekocht kon worden. Voor die drukte was een reden, daar kom ik nog op terug. Kunsthistorisch gezien is die onderste kerk heel interessant. Maar de ware gelovige hoort naar mijn idee in een eenvoudig godshuis thuis.

7 gedachten over “Even een kerkje binnenlopen

  1. De calvinist in mij – ja ook heidenen kunnen best calvinist zijn hahaha – heeft het altijd een beetje lastig met zo’n dikke versierde kerk. Ik ben er heel dubbel in. Boeiend om de mooie dingen die gemaakt zijn door meesters te zien en aan de andere kant …..

  2. Wat een tegenstelling, de twee kerken. Zo’n overdaad aan pracht en praal kan overweldigend mooi zijn, maar voor bezinning ben ik ook liever in een eenvoudig kerkje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.