De meeste mensen deugen

Tijdens onze lange autoritten van en naar Italië luisteren we graag naar een gesproken boek. Vorige week was dat het boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Op de site van de Correspondent las ik: ‘In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het goede of het kwade? ‘Beatrice de Graaf zegt: ‘Cynici en zwartkijkers kunnen inpakken. Een heerlijk boek voor iedereen die echt realistisch wil zijn.’ Wij waren allebei onder de indruk van Rutger, die het zelf voorleest en we gaan de papieren versie aanschaffen om in tijden van doemdenken nog eens te raadplegen. Ik kan dit boek van harte aanbevelen. En die rozen? Die hebben met het boek niets te maken maar zijn het gevolg van onze drastische snoei.

15 gedachten over “De meeste mensen deugen

  1. Ik heb het als e-book gelezen en het is zeker de moeite waard. Natuurlijk is de titel een waarheid als een koe. Maar helaas krijgen de mensen, die het hardst schreeuwen en de niet-deugers de meeste aandacht. Daarom denken we wel eens dat de hele wereld een hele grote rotzooi is. Dat is natuurlijk helemaal niet zo. De media zijn momenteel alleen maar bezig met foute, akelige en totaal oninteressante berichtgeving, terwijl de goede/mooie dingen totaal ondergesneeuwd raken.
    Ik zeg: kijk op tv naar mooie films/goede documentaires en lees vooral interessante boeken. Laat de rest maar zitten.

    • Ja, ik ga er eerst ook vanuit, dat de meeste mensen deugen, tot het tegendeel bewezen is 😩 Pas dan merk je. Dat er helaas ook Een heleboel zijn. Die niet deugen. 😱 Ik heb het boek ook gelezen en om te bewijzen, dat ik deug, kun. Je van mij de papieren versie krijgen. Als je weer in Nederland bent kun je hem afhalen bij je moeder, daar wil ik toch een keertje naar toe voor een kopje thee lijkt je dat een goed. Idee?

    • Wij zoeken voor die lange rit speciaal een luisterboek of podcast uit waar we allebei belangstelling voor hebben, Marthy. Kunnen we er samen nog over napraten. Heel gezellig! Ik kan niet lezen in een auto (wel slapen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.