Vier vriendinnen

Hoe langer je elkaar kent, hoe meer lief en leed er gedeeld wordt. Bij onze langdurige vriendschap is dat zeker het geval. Vandaag zochten we de vriendin op die er jammer genoeg op 31 augustus niet bij kon zijn. Ze heeft een veelbewogen jaar achter de rug. Het huis waar ze met haar man woonde, moest worden afgebroken en werd herbouwd. Terwijl ze in een wisselwoning woonden, overleed haar man maar ze beloofde hem terug te verhuizen naar het nieuwe huis op de oude plek en ze is er dol gelukkig mee. We bewonderden haar nieuwe huis maar vooral haar positiviteit. Het uitzicht vanuit haar woonkamer is onveranderd maar haar persoonlijke uitzicht veranderde volkomen. Daarover uitvoerig met elkaar kunnen praten is een teken van een diep gewortelde vriendschap die ik eindeloos koester (en waardoor ik vandaag zo laat ben met mijn blog).

10 gedachten over “Vier vriendinnen

    • Vriendschap voor het leven is heel erg lang en lukt dan ook vaak niet. Ik vind het al geweldig als je een deel van je leven echte vriendschap hebt met iemand. Soms groei je toch uit elkaar door allerlei redenen en dan kun je natuurlijk wel vastklampen, maar beter is het om los te laten en te denken aan de mooie tijden die je gezamenlijk hebt beleefd. Je hoort wel eens van vriendschappen vanaf de kleuterschool. Prachtig natuurlijk, maar het komt veel meer voor dat je samen een eind in het leven opwandelt, maar dan gaat de een linksaf en de ander loopt rechtdoor. Ik heb dat zelf meermalen ondervonden. Soms is iets gewoon klaar, maar dat geeft wel weer ruimte voor nieuwe mensen.

  1. Er zijn kennissen die door mensen hun vrienden worden genoemd. Dat valt vaak erg tegen als het er op aan komt. Echte vriendschap is een soort zielsverwantschap dat niets met familiebanden te maken heeft. Het gaat inderdaad door dik en dun, met gedeeld lief en leed. Ik vind het altijd erg mooi als deze stelling weer eens werkelijkheid wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.