Even stil staan

Sinds vorig jaar staat dit prachtige monument in Ede op de plaats waar de geallieerden tijdens Market Garden een deel van Nederland konden bevrijden. Op grote borden wordt tekst en uitleg gegeven over wat er heeft plaats gevonden. Een goede zaak want op deze manier wordt aanschouwelijk gemaakt hoeveel mensen zich op deze plaats hebben ingezet voor onze vrijheid.

Juist ook vandaag, 75 jaar na de capitulatie van Japan waarmee er wereldwijd een eind kwam aan WO II, is het goed ons te realiseren dat we in vrijheid leven. Onze vrijheid mag dan enigszins onder druk staan vanwege een pandemie, maar je hoeft deze dagen maar naar Wit Rusland te kijken om te zien wat vrijheidsbeperking en onderdrukking werkelijk met mensen doet. Ons nu houden aan tamelijk simpele regels voor ons aller gezondheid, is natuurlijk voor niemand een probleem, toch?

8 gedachten over “Even stil staan

  1. We zitten hier net nog met goede vrienden en spraken over de oorlog 40-45 en Wit-Rusland. En dan over hoe goed wij het hebben, in vrijheid kunnen leven met sinds precies vandaag vijf maanden beperkende maatregelen wegens een pandemie. Dat moet toch nog een paar maanden vol te houden zijn.

  2. Wat mooi is dit monument. Ach, Emie, wij nette mensen houden ons heus wel aan de regeltjes en vinden het wel een probleem zo nu en dan, maar we doen toch keurig mee.
    Helaas is overal duidelijk te merken dat het merendeel van de mensen stukken gemakkelijker wordt of er gewoon maling aan heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.