Doorgaan met ademhalen

We komen maar weinig meer in het centrum van Gubbio. Vandaag wel want ik moest hoognodig naar de kapper. Tjonge, wat een maatregelen bij de contactberoepen hier. Mondmasker ophouden tijdens haren wassen, knippen en föhnen. Bij binnenkomst, maar dat is overal, verplicht handen ontsmetten. Mijn kapcape (heet zo’n ding zo?) kwam uit een steriele verpakking, kammen en scharen ook. De kapper vertelde dat veel mensen nog bang zijn en sommigen gaan liever niet de deur uit. Ook zouden veel mensen aan stemmingswisselingen lijden na de langdurige lockdown. Vooral het vele tv kijken in die periode zou de mensen depressief maken. En het wás ook geen al te vrolijk nieuws in Italië. Inmiddels zijn er hier nauwelijks uitbraken, is het R-cijfer 0,5 en haalt men opgelucht adem. Achter het mondmasker.

12 gedachten over “Doorgaan met ademhalen

  1. Dat zijn een hoop maatregelen, zeg, bij de kapper. Maar beter zo dan weer uitbraken. Ik vrees hier in Nederland voor de gevolgen van al die mensen op het strand gisteren.

  2. Ja, ik ken iemand die voor zijn werk in Italië was toen daar de hel uitbraak en dat was echt heel erg. Daar hebben wij in Nederland geen idee van, volgens hem.Ik moet trouwens ook naar de kapper. Nog even over denken.

  3. Dan is het hier toch een erg vrolijke boel op dat gebied. Ik zie nergens mondkapjes. Oh ja, in een bus zag ik iemand in zijn piere-eentje zitten met mondkapje. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.