Uitje

Deze eenden hielden zich keurig aan het verzoek om je in één richting te bewegen. Wij liepen vrijdag in de voetsporen van de Romeinse Plinius, die bij waterbronnen in Campello sul Clittuno de inspiratie voor zijn schrijverschap vond. Al zullen in zijn tijd de paden iets minder gebaand zijn geweest.

Het onwaarschijnlijk heldere water is zelfs beschreven in een gedicht over Umbrië van Lord Byron in 1816: ‘een golf van het meest levende kristal dat er ooit was’. Mooier en treffender kan ik het niet zeggen. Het park was relatief klein en overal stonden bankjes waarop je de schoonheid en de historische plek nog eens extra tot je door kon laten dringen. En net buiten het park kan je heerlijke pizza’s eten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is dsc_0015-5.jpg

10 gedachten over “Uitje

  1. Wat is het daar prachtig. Genieten op alle fronten, het water zo glad en helder als glas. Ik zet ‘m op het lijstje, en in de voetsporen van Plinius, wow, dat noem ik nog eens tijdreizen ❤

  2. Ik denk dat ik meteen op die pizza’s af was gegaan. De wandeling had ik uiteraard ook meegenomen. Mooi dat heldere water.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.