Waar láát je het?

Omdat we in de buitengebieden wonen, moeten we ons afval zelf afvoeren. En aangezien we verder dan twee kilometer van een ‘milieu-eiland’ verwijderd zijn, krijgen we zestig procent korting. De nota’s hiervoor komen gewoon per post, vier vellen in één envelop, graag betalen bij het postkantoor. O ja, dat gaat contant. We kunnen in elke winkel pinnen met onze bankpassen maar niet bij het postkantoor, tenzij tegen extra betaling.

Postkantoren kennen hier lange rijen, nummertjesautomaten en loketten met verschillende functies. Zoals het in NL twintig jaar geleden ook nog was. Het is dus zaak om in de juiste rij te gaan staan. Ik ben altijd weer blij dat de wijnboer dit soort klussen voor zijn rekening neemt. Dan maak ik wel vreemde foto’s waar mijn benen in de spiegelende ruit onder zijn shirt uitsteken. We waren vroeg op pad en dus snel klaar. En losten ook ons vuilnis.

9 gedachten over “Waar láát je het?

 1. Haha, leuke foto.
  Tegenwoordig is het hier ook (buiten) wachten bij het postkantoor omdat er maar 2 klanten tegelijk binnen mogen, maar gelukkig mag je wel pinnen, en geen gedoe met afval.

  • Het afval afvoeren is eigenlijk geen probleem (als de containers op tijd geleegd worden) maar het betalen van de gemeentelijke reiniging is hier dus wel gedoe Inge. Daarin is Italië in tegenstelling tot NL en Duitsland niet erg goed georganiseerd.

 2. Gisteren is het huis van mijn buurman ontruimd.
  Grofvuil aanbiedingsplaats voor de deur.
  En vanmiddag is alles netjes opgehaald.

  Leuke foto’s, die hebben wij niet.
  Opgeruimde groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.