Onwillig spul en schatjes

Die geschoonde strook is mijn beginnetje wat betreft de strijd tegen het onkruid. Het is de meest effectieve methode. Op een kruk, mand ernaast, handschoenen aan en een schroevendraaier om de onwilligen een extra zetje te geven. Werkt prima voor telkens driekwartier. Maar ik zal jullie er verder niet mee vermoeien hoor, al zullen mijn werkzaamheden de komende perioden vooral hieruit bestaan. Wat er daarna nog aan hardnekkigs overblijft in het grind krijgt een azijnspuit of de brander.

Dit is leuker om te laten zien. Een schatje in de lavendel. Ik zit op mijn kruk nou eenmaal bovenop alles wat groeit en bloeit. Dus kwam ik ook dit stel tegen. Ik kon op mijn gemak de camera halen want ze namen alle tijd voor deze uitwisseling.

17 gedachten over “Onwillig spul en schatjes

  1. Die twee schoonheden zijn Phegea vlinders ook wel Melkdrupjes genoemd. Het zijn nachtvlinders die ook overdag actief zijn. Hard werken terwijl er zulke mooie dingen langs komen is geen straf. Wat heerlijk dat jullie weer hoog en droog op jullie berg kunnen zijn.

  2. Nu pas zie ik dat je ‘m weer gepiept’ bent, Emie. Moedig… Eigenlijk waren wij vandaag op ons vakantieadres in de Provence gearriveerd. Maar ik durf dat nog niet, met dat virus. Geannuleerd dus. Gaat me wel aan m’n hart!
    Heb een goede tijd, daarginds. En blijf gezond…

    • Hier op onze berg zitten we ‘ veiliger’ dan in het drukke Delft, Henny. Ik las op je blog dat je heimwee hebt naar jullie vaste stek. Nou maar hopen op een mooie zomer met veel schilderplezier in de eigen omgeving!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.