Een slag in de rondte

Ook de minibieb in ons gebouw ontkwam niet aan een opruimbeurt. Hij stroomde over en dus keek ik eens goed welke boeken er al lange tijd in staan en verdween een stapel samen met ons eigen overschot richting de kringloop. Ik ben trouwens een grootverbruiker als het om minibiebs gaat. Het boek De lange dagen van Castellamare komt er ook vandaan. De levens van drie generaties op een eiland vlakbij Sicilië heb ik verslonden. Jammer dat het eiland niet bestaat, ik zou er zó naar toe willen.

Hier ligt de te lezen stapel voor me klaar. Het idee zonder boek te zitten is bijna onverdraaglijk en komt eerlijk gezegd ook nooit voor. Ben nu bezig in de Engel van Amsterdam van Geert Mak waarin de geschiedenis tot de negentiger jaren van de hoofdstad wordt beschreven en geduid. Heel interessant. De wijnboer dook na mij in het boek over Castellamare. Daarna zal het gaan rouleren bij onze Nederlandse vrienden in Italië. Ik lees me in deze periode een slag in de rondte en de boeken circuleren mee.

14 gedachten over “Een slag in de rondte

  1. Als je het over boeken hebt met betrekking tot Italië: ik ben meer een Margaret Mazzantini fan.
    Maar vind het wel leuk te horen over goede, lezenswaardige boeken geschreven door Italiaanse schrijvers, die vertaald zijn in het Nederlands.

    • Margaret Mazzantini ken ik (nog) niet. Dus daar ga ik eens naar op zoek. Ken je Paolo Giordano? De eenzaamheid van de priemgetallen en De hemel verslinden vonden wij de moeite waard, Maria .

  2. Ik heb het nog te druk met andere dingen om te gaan lezen. Lees nu hooguit wat korte stukken en wat tijdschriften.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.