De vooruitgang

Elke maandagmiddag om één uur maken we videoverbinding met onze familie in Australië en Colombia. De eersten gaan dan bijna naar bed, de tweede familie is net opgestaan en wij moeten er goed aan denken om onze bezigheden te onderbreken en op het juiste moment klaar te zitten. We wisselen Corona en ander nieuws uit en kletsen met elkaar zomaar veertig minuten gratis weg via het internet. Dat vinden we inmiddels gewoon, maar dat was het vele jaren niet. We begonnen ooit met brieven schrijven, een duur telefoontje bij verjaardagen en we stuurden cassettebandjes. De brieven werden vervangen door e-mails, er vliegen via whatsapp berichten de wereld over en nu vinden we beeldbellen tamelijk gewoon. We hopen elkaar over een half jaar in levende lijve te zien. Want alle communicatiemiddelen ten spijt, een echte ontmoeting blijft het allerfijnst.

Rozen en pioenen komen we gewoon tegen tijdens onze bruggenloop

7 gedachten over “De vooruitgang

  1. Ik denk het vaak: wat een geluk dat we deze vormen van communicatie hebben nu. Akkoord, het is niet hetzelfde als “in het echt”, maar zonder zou toch wel héél zwaar worden. Ik geniet daar echt van, van de filmpjes en de foto’s die à la minute doorgestuurd worden, en van het occasionele videobelletje.

  2. Wij kregen beschreven luchtpostvelletjes van een broer van mijn vader en die werden dan voorgelezen aan tafel, Niet zo vaak hoor, mijn oom had een grote farm en had niet veel tijd.

  3. Ja dat snap ik, dat dat het fijnst is. Maar toch, wat is er dan ontzettend veel veranderd/ verbeterd hè. Een broer van mijn moeder woonde in New Zealand en mijn moeder spaarde echt voor telefoontjes. Uitzonderingen waren dat, zulke gesprekken. Veertig minuten, ze zou verbijsterd zijn geweest

  4. In levende lijve elkaar zien is toch het meest intiem, nu maar hopen dat alles tegen die tijd ook kan plaatsvinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.