Bedwelmend

Regenbooglelies, stond er op een bord bij een stalletje langs de weg in ’s Gravenzande. De bloemen zaten nog strak in de knop er was nauwelijks kleur te onderscheiden. Ik stopte het bedrag in de daarvoor bestemde bus en nam de bloemen mee naar huis. Daar duurde het nog een week voor ze open gingen. Dat was wel even schrikken want ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier kwistig met kleurstof is gewerkt. Zodra je de kamer inloopt komt de zoete geur van de lelies je tegemoet. Bedwelmende kitsch en het lelijkste boeket sinds jaren.

14 gedachten over “Bedwelmend

  1. Wij houden hier niet van, maar bijv. Duitsers zijn er gek op. Rond de kerstdagen gaan ze helemaal los, lijkt het. Je kijkt met verbazing naar de bloemen, maar ook naar de kamerplanten dan. Glitters en glimmers en andere verschrikkelijke versierzooi doen ze erbij of er op. Nou ja, als ze er maar blij va worden 🙂

  2. En die stampers of dat stuifmeel of hoe het maar heet geven me daar toch een rotvlekken op je kleren! Doe mij maar bloeiende weilanden, graag vol paardebloemen en madeliefjes.

  3. Ik hou wel van kleur, maar niet van kunstmatige kleurstoffen. Jeetje, het is wel erg kitsch. Ik geloof dat dat kleuren met gerbera’s ook gebeurt. Nee, dan liever puur natuur.

  4. In sommige ander landen is het kleuren heel gewoon. Zagen wij ook in KZ, daar kon je blauwe chrysanten, blauwe lelies etc. volop krijgen. Zal wel een verschil in smaak zijn 🙂
    Ik hou ook meer van puur natuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.