Regenboogbrug

Sinds kort heeft Delft een regenboogbrug. Zodra je het station aan de centrumkant uitkomt, zie je hem liggen. Ik vind dat een fantastisch initiatief want Delft laat zien achter de LHBTI-gemeenschap te staan. Die afkorting staat voor Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgender en Intersekse personen. Tot op heden liep ik nog wel eens vast bij het uitspreken van LHBTI maar van nu af aan niet meer. Net zo min als we tolereren dat mensen uit deze groep gediscrimineerd worden. Om maar te zwijgen over mishandeling. Als je dan nog een klein stuk naar links loopt om de eerstvolgende gracht naar het centrum in te slaan, kom je dit stel (klik) tegen. Vanwege de Corona- maatregelen staan ze inmiddels op gepaste afstand van elkaar. Ik zeg: welkom in Delft.

17 gedachten over “Regenboogbrug

  1. Ik vind het mooi, die brug. Wij hebben hier regenboogzebrapaden. De boodschap komt over. Ik heb alleen altijd moeite met het onthouden van die letters. LHBTI. En dan zie ik het ergens staan en dan weet ik al weer niet waar de T en de I voor staan. Maar ja, je kan beter moeite hebben met die letters, dan met de mensen. Ik was trouwens vorige week nog geschokt door het bericht van Rob Jetten. Echt afschuwelijk

  2. Nou, we tolereren het kennelijk wel, hoor. Anders zou het toch allang afgelopen zijn met die laffe en zeker misdadige ellende van dat uitschelden en zelfs fysiek aanvallen. Het wordt steeds erger. Zo’n kleurige brug is prachtig, maar een krachtdadige aanpak van het achterlijke tuig dat ervoor zorgt dat deze LHBTI mensen zich continue onveilig op straat voelen, zou een stuk beter zijn. Ik vind dit loze dingen.

    • Dat tuig zal zich inderdaad niet bedenken bij het zien van een regenboogbrug of zeebrapad, Wieneke. Maar ik vind het zeker niet loos. Je laat als samenleving zien dat je de LHBTI-gemeenschap een hart onder de riem steekt. En je neemt verder passende maatregelen, geeft voorlichting, spreekt mensen er op aan en deelt straffen uit bij ontoelaatbaar gedrag. Het is én én naar mijn idee.

      • De LHBTI gemeenschap weet heus wel dat de normale dénkende mensen – dat zijn gelukkig verreweg de meesten – geen enkel probleem met hun geaardheid hebben. En als ze die wel hebben gaan ze in ieder geval niet uitschelden/meppen. We gaan nog eens ten onder aan al dat aardige en dat vele begrip voor mensen, die weigeren om mee te doen in onze maatschappij. Maar ondertussen hebben die onschuldige slachtoffers wel heel veel te verduren of zelfs te lijden. De ellende gaat echt niet over, want er is te weinig mankracht op ze op te pakken en dat weten ze maar al te goed. Dus daarom vind ik het gebaar van zo’n brug best wel lief bedoeld, maar ook loos. Het is mij allemaal te gemakkelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.