Vies

Tussen twee bloemenplaatjes in, die ik maakte in voortuinen dicht bij ons huis, even een kleine gebeurtenis vertellen. Zaterdagochtend waren er náást de ondergrondse vuilniscontainers acht vuilniszakken achtergelaten, terwijl de containers niet vol waren en gewoon toegankelijk. Meeuwen en kraaien waren begonnen de zakken kapot te trekken en het was één gore ravage op de stoep. Ook buren hadden het gezien en via onze burenapp spraken we af met elkaar op te ruimen. De wijnboer en ik waren er als eersten, handschoenen aan, extra vuilniszakken en een bezem mee. Twee tellen later kwam er een onbekende jonge vrouw uit de zijstraat die zich excuseerde voor het feit dat ze geen Nederlands sprak. In het Engels vertelde ze dat zij elke ochtend hardloopt, op haar terugweg de troep had gezien en direct besloot deze op te gaan ruimen. Met z’n drieën was de zaak in minder dan tien minuten geklaard. Als Canadese had ze al op veel plekken gewoond, maar Delft was veruit favoriet. Kijk, dat is toch leuk om te horen, nietwaar. Ook drie andere buren waren ogenblikkelijk paraat te helpen. Wij zijn het er mee eens dat het hier heerlijk wonen is met veel fijne mensen in de buurt. Behalve dan de onbeschaamden die heel gemakzuchtig hun ongesorteerde vuilnis zomaar achterlaten. Bah.

13 gedachten over “Vies

 1. Nou, hiermee heb ik wel een ergernis van velen aangeroerd. Iemand er op aanspreken zoals Wieneke , Hermieneke en Marthy schrijven is het beste dat je kunt doen, als de onverlaat in de buurt is. De vuilnisdienst bellen kan ook maar dan heeft de rotzooi zich al verspreid. Dus snel de handen uit de mouwen en je maar niet al te veel ergeren is de snelste oplossing. Ik was niet uit op een schouderklopje maar verheugd dat we zoveel buren hebben die ook bereid zijn tot actie over te gaan.

 2. Goed van jullie. Eerlijk gezegd ben ik nooit verder gekomen dan maken van foto van troep die ik vervolgens op de blog zet. Moet erbij zeggen dat als ik met de fiets onderweg ben ik ook geen bezem en handschoenen bij me heb 😉

 3. Je snapt het soms niet, staan ze voor een bak die leeg is zetten ze het nog ernaast, Laatst stond hier een bankstel bij de papiercontainer…

 4. Ik snap dat soort lui echt niet, maar ik snap heel goed dat jullie gezamenlijk de rotzooi hebben opgeruimd. Je kunt dit echt niet hebben want de volgende denkt: ‘Ach, er ligt toch al troep, dus kan het mijne er ook wel bij’. Zo gaat dat vaak jammer genoeg. Hetzelfde geldt trouwens voor hondenpoep. Laatst liep er een onbekende jongen van een jaar of 18 met een hond over onze weg. De hond ging gewoon midden op straat zitten poepen en die knul keek alle kanten op. Ik zag het gebeuren. Die ging lekker doorlopen. Ik heb altijd een aantal lege (hahaha) poepzakjes in mijn jassen, dus kreeg hij een zakje uitgereikt met het bevel om die kak op te ruimen en ‘dáár vlakbij staat een bak waar je het zakje in kunt gooien’. Hij probeerde nog iets te mompelen over weet ik wat, maar ik gaf hem ‘the eye’ en een paar hoog opgetrokken wenkbrauwen. De jongen ruimde uiteraard de drollen op.
  Echtgenoot zegt altijd dat ik dan nogal angstaanjagend ben. 🙂

 5. Oh zo ergerniswekkend en het punt is dat mensen die zelf alles opruimen en hun afval scheiden de klos zijn en dit dus ook opruimen. Goed van jullie hoor, daar niet van…

 6. Ja, dat is superirritant! Maar goede opruimactie.
  Laatst heeft Pieter bij jullie containers nog een man ervan weerhouden om karton bij het plastic afval te doen 🙂

 7. We kennen dit, gebeurt hier ook, zowel bij de afvalcontainer als bij de papierbak. Duidelijk een gevalletje van beschaving.

 8. Wat fijn dat er mensen zijn zoals jullie die gezamenlijk de troep opruimen.
  Maar die mensen die de troep daar dumpen, je zou ze…..
  Hier gebeurt dat ook regelmatig, en dan zetten de de troep zo neer, dat je zelf niet meer bij de container kunt om je eigen zak te dumpen. Bah!

 9. Ergerlijk maar fijn dat jullie het gezamenlijk opgeruimd hebben.Verleden week zaten hier 4 pubers
  op het trottoir onder kerk met elkaar te praten, ondertussen werd er van alles gegeten. Toen ik later buiten kwam lagen er diverse verpakkingen in de straat, jongelui verdwenen. Als ik ze op heterdaad had kunnen betrappen waren ze nog niet klaar met mij geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.