
Dit is de starter van Herman. Kennen jullie hem nog uit de zeventiger jaren? Tien dagen achtereen roeren, soms eens wat toevoegen en daarna splits hem hem op in vier delen. Van een kwart bak je dan je eigen Herman. Drie delen geef je, met de handleiding, weer door. Vandaag moest het gebeuren.

Appel, kaneel, eieren, wat noten en rozijnen erbij, vijf kwartier in de oven en hup daar was Herman. Een vlotte bevalling en hij smaakt goed. Vanaf vandaag doe ik ook weer mee met de foto 7daagse. Onderwerp: ‘ Stukje thuis’. Kijk, ik ben geen fotograaf en zal dat ook nooit worden want daar doe ik te weinig mijn best voor. Maar de foto-opdracht als blogonderwerp is wel prettig.

Herman heeft één nadeel; zie maar weer liefhebbers voor de drie starters te vinden. Ik heb ze nog niet.
Nice blog
Thanks
My pleasure, followed you!
Ik was een enorme favoriet van Herman. Door omstandigheden het ooit gestopt. En nu ben ik al jaren op zoek naar het recept om zelf een Herman terug op te starten zonder dat je een deeltje van iemand krijgt. Iemand moet het toch ooit begonnen zijn. Is er iemand die mij kan helpen aan het recept?
Fijn dat je inmiddels het startersrecept gevonden hebt, Lut. Enne… eet smakelijk.
Yumm
Hm, ik kwam even terug om te kijken wat anderen van Herman vonden. Ik zie mijn eigen reactie niet terug.Dat is gek.
Ik had geschreven dat ik Herman ken uit de jaren zeventig. Kwam er een enthousiast kind op school met een bakje Herman. En dat met enige regelmaat. Ik vond het helemaal niks. Ieww. Ik vond het niet fris. Maar ja, dan deed ik het toch. Ik bakte wel, maar vermenigvuldigde niet. Ik geloof niet dat ik er ooit een hap van heb geproefd. Het baksel nam ik mee naar school.
Dat ik daar nou niet aan heb gedacht, Bertie. Ik had ook direct een Herman kunnen bakken en niets vermenigvuldigen. Enfin, ik vond het vroeger ook een beetje viezig als ik een Herman via een andere keuken kreeg. Deze kwam van mijn dochter en dat is toch een ander verhaal. Bovendien vijf kwartier in de oven dood alle onfrisse dingen hoor.
Ja, ik herinner me Herman nog. Maar ik hoef hem niet.
Ook ik kreeg eergisteren dat Hermanhuiswerk op. Maar ik heb het tetug gegeven. Ik houd niet van dat kettinggedoe, voel me daar een kuddedier bij. Mijn dagen zijn vol van anderen, maar niet via zo’n cake.
Later kregen we wel een stukje kant en klare Herman om op te smikkelen. Was heerlijk maar machtig….
Herman is dus bezig aan een wedergeboorte, Henny. Kettinggedoe; mooi woord en zo had ik het nog niet bezien, al haat ik kettingbrieven en die weiger ik mijn leven lang al.
Nee, ik ken dat niet, ik was daar blijkbaar te jong voor in de jaren zeventig, zal het eens opzoeken
Haha, als het maar lekker was. Ik zou er gewoon nog drie bakken…
Echt niet, Sjoerd ik heb maar een kleine vriezer en iedereen in mijn omgeving let op de lijn!
Oh brrr Herman. Verschrikkelijk, sorry. Ik kan je niet uit de brand helpen om een starter te dumpen 😀
Had ik toch al mijn hoop op jou gevestigd, Hermieneke. Ik kreeg hem van mijn dochter. Haar dochters waren ervan overtuigd dat ik het leuk zou vinden…
Lijkt me geslaagd, ook als 7daagse opdracht.
Ik ken het als een vriendschapsbrood, of zoiets, maar heb er nooit aan meegedaan. Is het lekker?
Ja Judy, ook wel vriendschapsbrood genoemd. Lekker? Een beetje massief en met behoorlijk wat suiker erin. Daar ben ik eigenlijk niet meer van.
dank je wel Judy om het woord vriendschapsbrood te laten vallen, want hierdoor heb ik het startersrecept voor Hermann gevonden;
ik denk dat ik zelf maar een Herman opstart want hier kent niemand Herman
ziet er lekker uit, het broodje dan, de rest doet me denken aan Stier Herman
Mij niet Paul. Komt geen stier aan te pas.