De geboorte van Herman

Dit is de starter van Herman. Kennen jullie hem nog uit de zeventiger jaren? Tien dagen achtereen roeren, soms eens wat toevoegen en daarna splits hem hem op in vier delen. Van een kwart bak je dan je eigen Herman. Drie delen geef je, met de handleiding, weer door. Vandaag moest het gebeuren.

Appel, kaneel, eieren, wat noten en rozijnen erbij, vijf kwartier in de oven en hup daar was Herman. Een vlotte bevalling en hij smaakt goed. Vanaf vandaag doe ik ook weer mee met de foto 7daagse. Onderwerp: ‘ Stukje thuis’. Kijk, ik ben geen fotograaf en zal dat ook nooit worden want daar doe ik te weinig mijn best voor. Maar de foto-opdracht als blogonderwerp is wel prettig.

Herman heeft één nadeel; zie maar weer liefhebbers voor de drie starters te vinden. Ik heb ze nog niet.

23 gedachten over “De geboorte van Herman

  1. Ik was een enorme favoriet van Herman. Door omstandigheden het ooit gestopt. En nu ben ik al jaren op zoek naar het recept om zelf een Herman terug op te starten zonder dat je een deeltje van iemand krijgt. Iemand moet het toch ooit begonnen zijn. Is er iemand die mij kan helpen aan het recept?

  2. Hm, ik kwam even terug om te kijken wat anderen van Herman vonden. Ik zie mijn eigen reactie niet terug.Dat is gek.
    Ik had geschreven dat ik Herman ken uit de jaren zeventig. Kwam er een enthousiast kind op school met een bakje Herman. En dat met enige regelmaat. Ik vond het helemaal niks. Ieww. Ik vond het niet fris. Maar ja, dan deed ik het toch. Ik bakte wel, maar vermenigvuldigde niet. Ik geloof niet dat ik er ooit een hap van heb geproefd. Het baksel nam ik mee naar school.

    • Dat ik daar nou niet aan heb gedacht, Bertie. Ik had ook direct een Herman kunnen bakken en niets vermenigvuldigen. Enfin, ik vond het vroeger ook een beetje viezig als ik een Herman via een andere keuken kreeg. Deze kwam van mijn dochter en dat is toch een ander verhaal. Bovendien vijf kwartier in de oven dood alle onfrisse dingen hoor.

  3. Ook ik kreeg eergisteren dat Hermanhuiswerk op. Maar ik heb het tetug gegeven. Ik houd niet van dat kettinggedoe, voel me daar een kuddedier bij. Mijn dagen zijn vol van anderen, maar niet via zo’n cake.
    Later kregen we wel een stukje kant en klare Herman om op te smikkelen. Was heerlijk maar machtig….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.