Marktbezoek

Bij de bakker op de markt staat een verkeersregelaar. Hij wijst de wachtenden in de rij naar de vrijgekomen plek vlak voor de kraam. Het werkt geweldig, iedereen wacht geduldig en niemand klaagt. Bij de groentenkraam gaat het iets minder georganiseerd. Het viel mij op dat een dame met mondkapje en plastic handschoenen zich van de anderhalve meter afstand niets meer aantrok en dat voelt onplezierig. Dus deinsde ik terug maar vraag me af of dat terecht is. Zij is beschermd en ik daardoor ten opzichte van haar toch ook?

Hoe dan ook, het was verder een ontspannen bezoekje aan de donderdagse weekmarkt in Delft. Om half elf waren we weer thuis en vanavond na het eten gaan we pas weer aan de wandel. Verse groenten, fruit en noten zijn in huis, daar knutsel ik vanavond een maaltijdsalade van. In de tussentijd zit ik op ons minibalkon met een boek.

16 gedachten over “Marktbezoek

  1. Een mondmasker en handschoenen (die laatste worden trouwens afgeraden) moet je nog steeds alle andere richtlijnen respecteren. Dus ja, afstand houden.

  2. Gezellig plein toch he, ik zat eens even goed de foto’s te bekijken want mijn tante loopt ook elke donderdag op de Delftse markt. Maar nee ik herken haar niet zo snel.

  3. Bij onze groentekraam op de markt is het goed geregeld.maar bij de kaasboer is het druk en wat te krap. Dus halen we onze kaas in het winkeltje bij het pakhuis van dezelfde kaasboer, daar wachten de klanten buiten op het grote plein tussen de pakhuizen.

    • Deze markt is al die weken doorgegaan maar alleen met de voedselkramen, Judy. Daardoor is er ruime afstand tussen de kramen. Hoop dat dit in Deventer ook zo geregeld gaat worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.