Tijdsbeeldvoertuig

Wie raakt er nou niet vertederd bij het zien van een Lelijke Eend? Ik wel hoor. Alternatief autootje zonder comfort maar zo typerend voor de jaren waarin ik opgroeide. Nooit zelf in gereden trouwens, ik was meer van de Kever. Het feit alleen al auto’s dierennamen hadden is grappig. Enfin, deze staat langs onze wandelroute en dat staat ie al geruime tijd want hij is compleet ondergesch… Op dezelfde route kwam ik deze kekke jongens tegen met hun bakfietsen van een internetwinkel. Voor een koelkast of wasmachine zullen ze toch wel een vrachtautootje gebruiken maar het kleine spul wordt dus zó afgeleverd. Fiets Fieuw staat er op. Zeer milieuvriendelijk en erg van deze tijd. Nou nog een leuke dierennaam voor ze verzinnen.

14 gedachten over “Tijdsbeeldvoertuig

  1. Wat leuk, die Eend! Goeie herinneringen aan, toen ik op een studentenflat in Delft woonde. Er werd veel zelf aan gesleuteld, dus dan kreeg je toestanden als: deuren die met een touwtje vast zaten, remmen die het soms niet deden en gaten in de bodem. Prachtig, die fietsen! Hier zit een klusbakfiets-bedrijfje.

  2. Jaaa, ik had een lelijke eend! Geweldige auto. Ik was ooit klemgezet bij het parkeren, maar vier helpende jongens tilden hem zo eruit!. Ook een auto waarmme een rechtopstaande koelkast mee verhuisd kon worden. We zijn er ook een paar keer mee naar Denemarken gereden. Dan was de kunst om in de slip van een vrachtwagen te blijven; harder ging ie niet. En…bij startproblemen kon je hem aanzwengelen.

    • En als je zitruimte tekort kwam op een feestje, haalde je de banken er uit en zette je die gewoon in de kamer, Dorien. Mijn schoonzusje had een eend en samen zijn we vaak naar Seedorf gereden waar de wijnboer tien in dienst zat. Hele leuke herinneringen aan de eend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.