De niet bezochte tentoonstelling

Er waren op voorhand al 70.000 kaarten verkocht voor de enorme overzichtsexpositie van de Renaissance schilder Rafaël in Rome. Uit allerlei verzamelingen, onder meer die van de koningin van Engeland, waren schilderijen bijeengebracht.

Op Goede Vrijdag in 1520 stierf de schilder op 37 jarige leeftijd. Vijfhonderd jaar geleden dus. En nu is er een prachtige tentoonstelling die niemand kan zien en bovendien al een vermogen heeft gekost. Ik hoop dat er een soort Italiaanse Jeroen Krabbé is, die wél over die expositie mag dwalen, er een TV programma over maakt dat wereldwijd zo’n succes wordt, dat de kosten enigszins worden terugverdiend. Voor een uitgebreid artikel over deze begenadigd schilder, klik hier.

12 gedachten over “De niet bezochte tentoonstelling

    • De tentoonstelling over Rafaël wordt zeker niet verlengd, Villa. De schilderijen gaan door naar andere tentoonstellingen of de eigenaars. Dank voor de link van de film, juist de remake vond ik geweldig, ik ben een fan van Loes Luca!

  1. Ik vermoed wel dat er iets in die richting gedaan zal worden. Zo jammer van al dat werk (en geld). Jeroen Krabbé zal het wel niet worden, maar hij doet het hartstikke goed bij de Chagall documentaire. Wij kijken er erg graag naar.

  2. Sommige zaken zijn nu ineens niet relevant meer. Geld is niet belangrijk nu, tenzij je niets hebt. De rest komt later.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.