Wie zit hier?

Onze vogelgids ligt in Italië en internet bood geen soelaas. Maar we stonden er wel ademloos naar te kijken gisteren. De stoep eronder ziet er zo uit.

Dus dachten we eerst aan een reiger. Maar nee, dat is het zeker niet. Alle hoop is nu gevestigd op de vogelkenners onder de lezers. We schatten dat ie minstens veertig centimeter groot is, de snavel is geel en hij zat behoorlijk hoog in de boom. Maar wel gewoon in de stad, langs het kanaal. Kijk wie ons gezelschap kwam houden. Ik voelde hem langs mijn benen strijken toen ik aan het fotograferen was.

Het was een lente-achtige zondagochtend, negen uur, honderd meter van onze voordeur en we hadden al twee alleraardigste buren ontmoet.

24 gedachten over “Wie zit hier?

  1. Ik weet het niet, heb er ook geen verstand van. Maar een scholekster is een van de weinige vogels die ik goed ken omdat ze altijd in ons wandelrondje zitten. En die is het dus volgens mij niet. Die is veel kleiner

    • Ik denk dat je gelijk hebt, Hermieneke. Ik heb diverse afbeeldingen gezien waarbij de snavel ook wat geel vertoond. We zagen hem ook wegvliegen en daar heb ik een afbeelding van gezien die lijkt te kloppen. Zou het komen omdat jij dit beestje persoonlijk ook kent 😂

  2. Ik dacht eerst een scholekster, maar die is dikker en heeft een rode snavel. Maar het zou misschien toch een reiger kunnen zijn, een ander soort. Soms zijn die veren heel anders van kleur met zon er op. Wel bijzonder. En de kat is een schatje.

    • Wat snavel en troep op de straat betreft lijkt het inderdaad een reiger. Maar verenkleed en ook de houding vonden we toch niet passen bij een reiger. Ook niet na bestuderen foto’s van verschillende soorten, Els.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.