Vogels in blauw

Een mus kan ik nog nét onderscheiden van een merel maar veel verder gaat mijn vogelkennis niet. Dat is jammer want ik héb wel wat met vogels. Ze vormen zelfs ons beeldmerk van Caldese. Maar goed. Het blauwe vogeltje kreeg ik onlangs en mag mee naar Italië waar hij ’s avonds als minilampje buiten mag staan. Het blikje eronder kon ik niet weerstaan toen het uitgestald stond op een kraampje met rommelmarkt spul. Er zit een kaars met drie lonten in. En dan heb ik nóg een vogel in de aanbieding vandaag. De ijsvogel. Ik heb hem van internet geplukt. Wat zou ik deze vogel graag eens in het echt zien. En reken maar dat ik zijn naam wel kan onthouden.

9 gedachten over “Vogels in blauw

  1. Ja, een ijsvogel zie ik regelmatig boven ons riviertje in de Ardèche maar zo’n snel vogeltje op de foto krijgen is van een andere orde.

  2. Het ijsvogeltje ook in het noordwesten gezien, gewoon in een park met waterpartij. Ze zijn razendsnel maar die kleurflits is onmiskenbaar.

  3. Wat een mooi vogeltje, die bovenste. En die ijsvogel op de foto zetten is ook een grote wens van mij. Ik heb hem wel al meerdere keren zien vliegen met dat blauwe schijnsel, maar dat zet geen zoden aan de dijk voor een mooie foto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.