Lossen

Het was weer raak op de Oude Delft. Een pakjesbezorger blokkeert de rijbaan. De man moest wel een keer of zes terug naar zijn auto om grote dozen af te leveren. Wat mij vaak opvalt is de rust en het geduld waarmee het achterliggend verkeer braaf wacht. Ik denk dat iedereen wel snapt dat er ook geen andere mogelijkheid is. Je kunt van bezorgers niet verwachten dat ze vele meters met pakketten gaan sjouwen. Als gepensioneerde die haar eigen tijd in kan vullen, is dat wachten geen probleem. Met nog leuk uitzicht naar links ook. Maar voor wie haast heeft, kinderen op moet halen of een afspraak heeft, kan het behoorlijk irritant zijn. Er zijn best veel haastloze mensen. Zo heb ik dat graag. En de pakjesbezorger vast ook.

7 gedachten over “Lossen

  1. Haastloos is heerlijk!
    Hier in de binnenstad is het tot 11 uur soms file in het winkel/wandelgebied van alle pakjesbezorgers. Mijn favoriete pakjesbezorger zet vaak zijn auto op een goede plek, laadt dan pakjes op een wagentje en bezorgt lopend. Hij zei laatst dat hij wel 15 km per dag loopt!

  2. Toen we stopten met werken hebben wij met elkaar afgesproken om zo min mogelijk gehaast te zijn en niet te gaan mopperen al we bijvoorbeeld drie stoplichten achter elkaar op rood treffen. Wij zeggen dan lachend tegen elkaar ‘Ach, we hebben de tijd’ en geloof me, dat werkt heel goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.