Operatie

Een dag met slecht weer kan niet beter besteed worden dan met het opruimen van de kersttroep. Gisteren deed ik dat bij mijn moeder, vandaag was ons huis aan de beurt. De te grote kerstboom had ik het liefst het raam uit gegooid maar dat is op onze hoogte en met smalle hoge ramen, geen optie. De boom, nog stevig in de naalden, was een onbuigzaam kreng geworden. Pogingen het ding in een groot tafelkleed te wikkelen en hem dan af te voeren, faalden. Hij moest in stukken. Een hele operatie waar de wijnboer als een vaardig boomchirurg tekeer ging. De jute Sinterklaaszak werd gebruikt om de top in af te voeren. Enfin, er is gestofzuigd, gedweild, met meubels geschoven en tig keer heen en weer gelopen. Ik bezweer mezelf ‘nooit meer een grote boom in onze kleine woonkamer. Ik herhaal: nooit meer.’

16 gedachten over “Operatie

    • Mijn weerstand tegen de te grote boom is op mijn blog van 15 december al te lezen, Vlasje. Maar het gaat vrijwel elk jaar zo dat ik enthousiast begin met een beetje versieren en na een paar weken weer blij ben dat de spulletjes opgeruimd worden. Hier geen over-de-top kerstsfeer hoor.

  1. Nou dat is hier dan heel duidelijk vastgelegd. Ik herinner me trouwens ineens dat vroeger bij mij thuis ook de kerstboom in een laken werd afgevoerd. Zie mijn ouders dat doen.

  2. Wat een denigrerende aanduiding voor een boom die je enkele weken geleden trots naar binnen haalde: kerst’troep’… Laat hem heerlijk nog wat staan als hij nog mooi is. Driekoningen moet nog komen. Volgens mijn moeder bleef de kersttijd tot Maria Lichtmis voortduren ( 2 februari). Dat haalt zo’n onbuigzame kerstboom met gemak.

  3. Denk eens aan een mooie “nepper”

    wij hebben er een van de Intratuin doe je jaren mee en hij valt niet uit.

    Mieke en Paul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.