Playmobil ?

Nog net op tijd kon ik het raam openen en met mijn mobieltje dit schip fotograferen. Eerlijk gezegd ziet het er een beetje uit als een plastic piratenschip van playmobil. Maar daarmee doe ik de bouwers van deze replica tekort, excuus. Wel erg ongewoon om dit voorbij te zien komen. Dus even uitgeplozen via internet. Ruim honderd werkloze jongeren hebben zes jaar aan dit indrukwekkende schip gewerkt. Daar wordt het meteen mooier van.

foto via internet

Vandaag komen de grootste Delfts blauwe vazen ter wereld met dit schip onze stad in. De vazen zijn vervaardigd in China; daar kwam nogal wat mankracht bij kijken! Hierna vaart de ‘Statenjacht Utrecht’ een week lang door Delft. Dat alles in het kader van het themajaar De Gouden Eeuw. Een verteller aan boord brengt de geschiedenis van de porseleinhandel in de Gouden Eeuw weer tot leven. Er zijn dagelijks meerdere vaartochten mogelijk. Zie ook: http://www.degrootstedelftsblauwevazen.nl. Ik vrees geen tijd te hebben voor een tochtje maar dit schip voorbij te zien varen, is al een cadeautje.

7 gedachten over “Playmobil ?

  1. Wij hebben een keer meegevaren op de Utrecht, een nichtje vierde haar trouwerij daar, op het IJsselmeer, prachtig zeilweer, alleen bij het aanmeren na afloop ramde de Utrecht een paar jachtjes want inmiddels was het windkracht 6. De stuurman had het druk met navigeren van die lompe eikenhouten klomp en vervloekte de wind en verontschuldigde zich naar mij die op de achterplecht bij het roer stond toe te kijken, om de beurt. Een waar avontuur. We kregen nog een erg mooi boek mee over de geschiedenis en de bouw van het schip.

      • Dat boek is ook heel erg de moeite waard, Statenjacht Utrecht heet het. De houtsoorten, het zijdebehang, de open haard (!), de kansarme jongeren die eraan hebben gewerkt, etc. Mooie foto’s.

  2. Leuk allemaal. Wij waren kort geleden al in Delft, want anders. wist ik het wel. Ik vind het schip ook op Playmobil lijken. Wij hebben er niet zo veel van. Maar heel toevallig wel het piratenschip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.