Ontdekt

Dat deze schrijver en rechtsgeleerde in Delft geboren is en ook begraven, dat wist ik wel maar verder ken ik Hugo de Groot toch vooral van zijn spectaculaire ontsnapping in een boekenkist vanuit Slot Loevestein. Ik ontdekte een hofje dat naar hem vernoemd is. Aan het eind ervan siert zijn beeltenis de blinde muur.

In de steeg is verder nog een middeleeuwse stadsplattegrond van Delft te zien en een museumachtige etalage die volgens mij een kamer in Slot Loevestein laat zien.

Samen met zijn vrouw Maria van Reigersbergen kijkt hij me aan met een geamuseerde blik. Zijn standbeeld op de Markt in Delft heb ik talloze keren gezien, deze nieuwe kennismaking vond ik verrassend. Die Hugo!

10 gedachten over “Ontdekt

      • Nee hoor. Dat hek gaat pas ’s avonds om 20 uur dicht. Die beeltenis is vrij nieuw. De kamer weet ik niet zeker, maar die heb ik ook niet eerder gezien dan een aantal maanden geleden. Het heeft vermoedelijk met die Gouden Eeuw viering te maken.

        Ha Hermieneke: je bent nog steeds mijn Delftse geweten. Dankjewel voor de aanvullende informatie. Het is in elk geval een bezienswaardig steeg met die portretten

      • Ik vind het leuk om over m’n stadje te lezen. Ik wil zelf ook weer meer tijd aan schrijven gaan besteden, maar dat moet nog op fang komen 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.