Duizend zakken

Zien jullie ze hangen, die zakken?

De wijngaard kan op velerlei manieren bedreigd worden. Vraat door zwijnen en herten. Vogels die zich te goed willen doen. Bijen en wespen steken ook graag de druiven leeg op het moment dat het suikergehalte hoog is.En dan kan ook een flinke hagelbui nog behoorlijk wat verpesten.

Voor het eerst hingen we zakjes om elke tros

Na de oogst was er nog geen gelegenheid geweest die duizend zakjes weer op te ruimen. Eventuele takjes werden eruit geschud, we maakten keurige stapels en stopten alles terug in dozen.

Marthy, de netjes zaten in feite om de trossen en niet om de wijnstokken, maar jij hebt het raadsel van gisteren gewonnen. De zakjes kochten we groot in bij Albert Heijn. Ze zijn bedoeld om los fruit in mee te nemen om zo gebruik van plastic te verminderen.

11 gedachten over “Duizend zakken

  1. Ik kon niet goed zien hoe groot de zakjes waren dus ik twijfelde of ze over de hele wijnstok of over de tros gingen. Ik had het natuurlijk al meer gezien bij fruittelers in de Rhône vallei.

    • Fruittelers hebben dat verzonnen, Petra. Wijzelf gingen op zoek naar betaalbare zakjes die hergebruikt kunnen worden en kwamen toen bij AH uit. Ik heb er ook aan gedacht ze zelf te maken van oude vitrages. Blij dat ik dat niet heb hoeven te doen😆

    • Ha, ha Els. De wijnboer heeft onderhandeld met de filiaalmanager en hem verteld waarom hij er zoveel nodig had. De man vond het een goed idee en na overleg besloten een mooie prijs te maken voor deze grote afname.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.