Je neus achterna

Zonder duidelijk plan begonnen we vandaag maar eens te fietsen. Richting TU-wijk dat leek ons wel aardig. Zien we daar nou een wijngaard? Jawel hoor, even afstappen natuurlijk. Op het voormalige terrein van TNO wordt gebouwd aan een nieuwe wijk de Schoemakerplantage. Alle woningen zijn duurzaam en volledig energieneutraal.

Ze zien er mooi uit, die huizen en het gebied er omheen wordt stapsgewijs verder gebouwd met veel aandacht voor groenvoorzieningen. En dat was nu al te zien.

In een loods zijn wat kleinschalige eethuisjes, waarvan de openingstijden ons nog niet helemaal duidelijk werden, maar het zag er leuk en alternatief uit. Als ik jonger was en nog aan het begin van wonen zou staan, dan wist ik het wel.

4 gedachten over “Je neus achterna

  1. Wat leuk! Zit het Waterloopkundig Laboratorium er nog? Daar heb ik ooit in een grijs verleden als telefoniste gewerkt. “Waterloopkundig Laboratorium, goedemorgen!” 🙂

    • Wij wonen in een TU gebouw in het centrum van Delft. Daar zat vroeger weg-en waterbouw en volgens mij ook het waterloopkundig lab. Ik wil hier mijn adres niet prijsgeven maar misschien hebben we het wel over het zelfde, Judy

      • Toen ik er zat, zat er een oud gebouw in het centrum en nieuwbouw in de TU wijk. Die nieuwbouw is in 1973 geopend door koningin Juliana, daar ben ik bij geweest. Heb de deur voor Hare Majesteit opengehouden. 🙂 Ik kan geen adres vinden. Het zit er niet meer, zag ik. Bij Wikipedia vond ik een fotootje rechtsboven van het gebouw waar ik zat.
        Voordat alles naar de nieuwbouw ging, zat er natuurlijk veel in het centrum. Leuk dat jullie daar nu in wonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.