Vallende appels

Het is dat ik achter een hek stond, maar anders had ik ze graag geraapt. Zo zonde al dat kostelijke spul wat gaat bederven als het lang op de grond ligt. Volgens mij laten appels zich goed bewaren als ze droog en donker worden opgeborgen. Eten, weggeven, appeltaart of appelmoes, mogelijkheden genoeg toch? Dit is maar een momentopname van zondagochtend. Wie weet zijn er al een paar fijne en geurige appeltaarten mee gebakken. De wijnboer is momenteel terug naar zijn wijngaard in Italië en ik zal, als ik hem vanavond spreek, eens vragen hoe het er in onze boomgaard uitziet. Ik hoop dat alles nog hangt.

4 gedachten over “Vallende appels

  1. In onze huiswei waren we verplicht om onder andere zogenaamde ‘Fallobstbäume’ te planten. De bedoeling is dat het gevallen fruit voer is/wordt voor de dieren. Hier scharrelen muizen, egels, eekhoorn, vos en zelfs een of meerdere reeën rond.

    • Oh, dat werpt een nieuw perspectief op deze wei. Wist wel dat appels aan varkens en paarden gevoerd worden maar dat ook egels, vossen en andere dieren graag die valappels krijgen, heb ik nooit geweten, Inge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.