Winnaars

Op eigen terrein hoef ik niet ver te zoeken naar oranje. Elk jaar zaai ik wat Afrikaantjes en die doen het altijd goed. De vergelijking naar de Leeuwinnen ligt voor de hand, hè? Niet heel erg geliefd bij iedereen. Maar eenmaal tot bloei en bij nadere beschouwing zijn ze vrolijk, sterk en fantastisch om naar te kijken.

De eerste wedstrijden in het toernooi volgde ik op afstand. De wijnboer keek en ik holde alleen naar binnen om het doelpunt in de herhaling te zien. Bij de wedstrijden tegen Italië en Zweden zat ik naast hem op de bank. En straks? Volg ik met grote spanning de verrichtingen. Maar voor mij zijn het hoe dan ook al winnaars.

14 gedachten over “Winnaars

 1. Het is toch een enorme prestatie geweest van de Oranje dames, hoor. Ik ben helemaal geen fan van voetbal, maar hier ben ik toch wel voor gaan zitten (oké, af en toe even weggehold om naar een ovenschotel te kijken en Lola te voederen). De Amerikaanse dames waren gewoon beter. Leuk ook dat Sari van Veenendaal de beste keeper was van het toernooi.

  • Ja…die Sari was echt onwijs goed. Gelukkig dat je tussendoor ook voor man en hond kon zorgen want de boel mag natuurlijk niet verslonzen 🙂 Het is al met al ook een enorme promotie voor het vrouwenvoetbal geweest, mooi meegenomen!

 2. Mijn afrikaantjes in de moestuin beginnen nadat ze kapotgeslagen waren door de hagel weer te bloeien. Ik ben een beetje zoals Jeanne, vind het soms te spannend om te kijken. Ga onder de wedstrijd de voorbereidingen treffen voor een lekkere pizza. Wordt de man blij van.

 3. Echt een volger ben ik niet.
  Zoals ik ook geen voetballiefhebber ben.

  Wel hoop ik dat de mensen van dat andere voetbal hier een voorbeeld aannemen.
  Meer spelvreugde en minder agressie in en rondom de stadions.

  Vredelievende groet,

 4. Ik kijk alleen in de herhaling. Ik hoor alles op de achtergrond, maar vind het te spannend om te kijken. Misschien ga ik wel wandelen, lekker rustig op straat. Ik heb niet zulke hoge verwachtingen voor Nederland, maar voetbal blijft een spel vol verrassingen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.