De kunst van het niets doen

Afgezien van de dageljkse routineklusjes in het huishouden deed ik gisteren niet echt iets nuttigs. En dat bevalt mij dan maar niks. Ik wil een paar vierkante meter onkruid weg kunnen plukken of de aardbeien controleren en fatsoeneren. Ik wil elke dag wat áf kunnen vinken.

Mijn rug en de warmte zijn spelbrekers. Dat laatste is te verhelpen door een tropenrooster, dat eerste alleen met rust en oefeningen. Dus terwijl de wijnboer rond zes uur vanmorgen in de wijngaard nuttige dingen deed, sloop ik rond om foto’s te maken in het ochtendlicht en deed daarna wat oefeningen.

Later op de ochtend deed ik, zittend in de schaduw, een klusje. Daar kom ik beslist later in het jaar op terug.

11 gedachten over “De kunst van het niets doen

  1. Gelukkig is de temperatuur hier flink gezakt en kon ik gisteren mooi heel wat tuinklusjes doen die waren blijven liggen. Te veel klusjes, erg veel gedaan. En dus heb ik vandaag verplichte rustdag …. Ik moet toch maar eens een foto maken van die (Italiaanse) hoed die hier een een spijker aan de muur hangt 😀

  2. Hè, vervelend om een pijnlijke rug te hebben. Wat is dat toch met ons dat we altijd maar vinden dat we iedere dag iets nuttigs moeten doen. Ik kan dat gevoel maar niet helemaal kwijt raken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.