Was het maar altijd juni

Heel wat sneller dan een kudde schapen ging onze onvolprezen tuinhulp gistermiddag het gras te lijf. Zijn tempo lag hoog en kruiwagens vol groen spul werden in grote hoeveelheden afgevoerd naar een geul die we daarvoor bestemd hebben. De compostbakken stromen namelijk al over.

Uit de wijngaard, waar ook een oude kersenboom staat, nam de wijnboer heerlijk zoete kersen mee. Zelf hou ik me vooral bezig met het laag-bij-de-grondse werk zoals het verzorgen van de potplanten, onkruid wegplukken en het schoonvegen van het terras. Aan het eind van de dag stond alles weer op zijn plaats. We eten om half negen en stellen vast dat juni met zijn lange dagen een heerlijke maand is.

8 gedachten over “Was het maar altijd juni

  1. Juni vind ik altijd een van de fijnste maanden vanwege allerlei bloemen en het nog mooie groen. In augustus wordt alles altijd wat uh…… nou ja, belegen 🙂

  2. Die lange tafel op die goddelijke plek zagen we nu al in diverse omstandigheden. Wat moet het heerlijk zijn om daar samen te zitten, met iets goeds op je bord en nog iets beters in je glas…. Henny

    • Die tafel op die goddelijke plek staat symbool voor ons Italiaanse leven, Henny. We zitten er graag. Samen met de kinderen en kleinkinderen en met familie en vrienden. Maar ook met z’n tweeën is het er goed toeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.