Twee scholieren en een oma

Na zomaar een spontane actie zaten de twee oudste kleinkinderen gisteravond bij ons aan tafel. Dit soort ongeplande ontmoetingen maken het extra plezierig elkaar weer te zien. Kleindochter hoort morgen de uitslag van haar verkeersexamen. ‘Je mag maximaal zes fouten maken maar ik denk dat ik er hooguit één heb’, wist ze me uit te leggen. Dus dat komt wel goed.

In tegenstelling tot zijn zus, wil onze kleinzoon wel even poseren. Hij nam zijn huiswerk mee zodat ik hem kon helpen met zijn Grieks. Huh? Ik kan Franse bijvoegelijke naamwoorden opdreunen die vóór het zelfstandig naamwoord staan maar Grieks heb ik nooit geleerd. Ik ben in elk geval wél weer op de hoogte van wat hen bezighoudt en voel me helemaal bijgeschoold.

8 gedachten over “Twee scholieren en een oma

  1. Wat een fijn stel! Ik hoop dat je kleindochter is geslaagd. Ik heb jarenlang kinderen afgeleverd bij het verkeersexamen en soms gebeurden er rare dingen. Kinderen die zakten terwijl ze het altijd hartstikke goed deden en andersom. De vriendin van mijn eigen kind (later gymnasium en universitaire studie) had het ook niet gehaald.

    • Ja hoor Bertie, ze is geslaagd. Ze rijden tegenwoordig gewoon door een stadswijk terwijl wij in een verkeerstuin examen deden. Kinderen in het verkeer…ik blijf het altijd zo kwetsbaar vinden.

    • Hij begint nu echt boven me uit te steken, Marthy. Een situatie waar we al vaker grappen over maakten, ineens is het zover. En dan die stem…steeds lager. Inderdaad een heerlijke vent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.