Weer wat geleerd

P1240555

Mijn vriendin gaf haar kinderen voor hun achttiende verjaardag een boek met etiquetteregels. Ze vond het belangrijk dat mensen zich weten te gedragen en hoewel de opvoeding daarin zeker niet te kort schoot, was het boek van Amy Groskam ten Have bedoeld als extra ondersteuning.  

De vriendin overleed helaas en bij het opruimen van haar huis kwam dit spel te voorschijn. Het is heerlijk gedateerd en ik ben blij dat ik het redde van de gang naar de kringloop. Vooral omdat het zo typerend voor mijn vriendin was een dergelijk spel te hebben. Bovendien steek ik er nog wat van op. En dame mag op straat geen sigaret opsteken en bij een zakendiner zit naast de gastheer altijd de eregast.

15 gedachten over “Weer wat geleerd

  1. Als ik eens in zo’n sjieke gelegenheid mocht komen, wil ik je spel wel lenen. Ik kan er erg veel van leren. Hoewel het tegenwoordig toch allemaal wat losser gaat, geloof ik. Maar dat weet ik eigenlijk ook niet echt.

  2. Roken op straat, een gruwel. En diners met eregasten geef ik nooit. Tegenwoordig wordt etiquette niet meer zo nauw genomen. Zelfs de koning zie je regelmatig zonder das (en terecht, is toch ook maar een mens!) Maar zo’n spel is enig, leuk voor oudejaarsavond.

  3. Ik rook gelukkig niet meer, applaudisseer ook niet meer na een geslaagde vliegtuiglanding, ga nooit naar The Grand National, ga zelden naar een zakendiner, vraag een nieuw mes als het mijne op de grond is gevallen,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.