Taalmaatjes

dsc_0018

De ene week ga ik naar haar, de andere week komt zij hier. We praten zoveel mogelijk Nederlands en ze maakt goede vorderingen. Inmiddels is het gewoonte geworden iets typisch Indiaas of Nederlands voor elkaar te maken. Vanmiddag was het warme chocolademelk met een gevulde koek. Ze begon het tafereel meteen te fotograferen.

dsc_0020

Want met die tulpen op tafel was het Hollands plaatje compleet, vond ze. Ze slurpt het nieuwe leven dat ze leidt met volle teugen in. Heeft al een klein netwerk, gaat binnenkort een échte cursus Nederlands volgen en vrijwilligerswerk doen voor de internationale gemeenschap hier in Delft. dsc_0019

dsc_0021

Het is een leuke, lieve en slimme meid en we genieten iedere week van ons leerzaam uurtje samenzijn.

11 gedachten over “Taalmaatjes

  1. Ik wou dat er veel meer taalmaatjes waren, die mensen konden helpen met de Nederlandse taal. Je weet niet half hoe belangrijk dat is. Praten, praten en nog eens praten. De enige manier om een taal onder de knie te krijgen. Lezen en schrijven is uiteraard ook belangrijk, maar het begrijpen en spreken is nu eenmaal nummer een. Ik zie het in onze regio vaak fout gaan bij nieuwkomers die alleen maar omgaan met hun eigen taalgenoten. Dat schiet echt niet op. Daarbij komt ook nog eens dat ze liever niet naar Nederlandse tv kijken, want ‘moeilijk’. Dus jouw mevrouw is absoluut heeeeeel goed bezig en jij ook. 😉

    • Mijn maatje is een hoog opgeleide expat die samen met haar man een heel bewuste keuze heeft gemaakt om vijf jaar in NL te gaan wonen. Dat is een groot verschil met de nieuwkomers die huis en haard moesten verlaten en ontheemd zijn. Ik hoop dat in jullie regio meer mensen taalmaatje willen zijn, uiteindelijk heeft iedereen daar voordeel bij.

      • Oh ja, da’s waar, je hebt al eerder iets over haar gezegd. Een groot verschil inderdaad en dat is maar gelukkig voor haar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.