Het meisje komt nooit alleen

dsc_0083

Vrijdagavond kreeg ik uit onverwachte hoek een Meisje met de parel. Ze is holografich gedrukt en bij bewegen van het plaatje draait haar hoofd een beetje. Het laat zich nauwelijks fotograferen. Zeker niet nu ze al vastgeplakt aan de muur hangt in mijn mini-collectie. Maar te leuk om niet te laten zien en Gitty nogmaals te bedanken.

d4e22acfd41b7065107b00e493a4be110b249faa_2200

En toen kreeg ik zondag deze afbeelding doorgestuurd door mede of ex-blogster Sietske uit Libanon. Ik moet mijn knopen maar niet wegdoen, schreef ze erbij. Helaas ben ik absoluut niet in staat dit soort kunst te maken, Jane Perkins wel (klik). Fascinerend hè?.

10 gedachten over “Het meisje komt nooit alleen

  1. Mooi die knopen. Ik zie dan meteen voor me dat ergens iemand zit die denkt ‘nou wat zal ik eens gaan doen vandaag’ en dan valt haar oog op de knopenpot en dan weet ze het ineens. Ik heb ook een knopenpot, maar die gedachte kreeg ik nooit.
    Ik vind dit trouwens uitstijgen boven knopengeknutsel.

  2. Zondagavond werd bij de Bbc een aflevering van ‘Fake or fortune’ uitgezonden. Deze ging over een Van Meegeren. Als poging tot reconstructie van zijn vervalstechniek werd ‘Het meisje met de parel’ nageschilderd. Het was een erg mooie kopie, maar de Van Meegerentechniek werd niet voor 100% gehaald. Het is niet tastbaar, maar misschien een mooie aanvulling op je collectie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.