Vegetarisch eten

DSC_0009-001

DSC_0008

Jaren geleden volgde mijn zieke schoonmoeder het Moerman-dieet. Ik heb me destijds  extra verdiept in de combinatie eten en gezondheid. Als gevolg daarvan hebben we als gezin jarenlang vegetarisch gegeten. Aangezien dierenwelzijn niet het uitgangspunt was en wat meer gemak wél, heroverde het vlees langzaam aan weer ons menu. Inmiddels zijn we flexitariër en probeer ik zoveel mogelijk vegetarische recepten uit.

DSC_0010

In het recept voor linzenstoof moesten ook ‘stukjes als van kip’. Ze zaten in plastic verpakt, dat alleen al had me moeten weerhouden. Want tegenwoordig is het vooral uit milieu oogpunt dat we minder vlees willen eten. Nepvlees dat nergens naar smaakt wordt dus ook uit ons menu geschrapt.

11 gedachten over “Vegetarisch eten

  1. Ook wij aten lange tijd vegetarisch, maar vlees sloop ook hier er weer in. Nu eten we weer vaker niet dan wel vlees,zeker door de invloed van jongste zoon die vegetarier is. Dat nepvlees trekt ons ook niet. Wij houden het op peulvruchten en zo.

  2. Nou, dat is wel toevallig. Mart en ik hadden gisteren een heel gesprek over nepvlees. Hoe is dat gemaakt, wat zit erin aan E-nummers, is het lekker? Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd, iets weerhoud me er van. Wij eten vaak zonder vlees en missen het dan echt niet.

    • Wij denken en doen vaak op het zelfde moment iets, Marthy dus zo toevallig is het niet, ha ha. Ik wilde dit eens proberen omdat het toch een eiwitbron is. Maar ik compenseer het wel op een andere manier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.