We zijn er druk mee. Gisterochtend werden de witte druiven van onze vrienden geplukt. De hagelschade viel uiteindelijk mee. Een deel is door mijn wijnboer meegenomen om hier verder te verwerken. De rest wordt door hun buurboer op de traditionele manier tot wijn gemaakt.
Deze wijnboer is er vooral op gebrand om een zo mooi mogelijke wijn te maken. Daarom zaten we gistermiddag de trossen na te kijken en te ontdoen van kwetsures. Vervolgens werden de witte druiven in en machine ontsteeld en ging er een snufje ontsmettingsmiddel bij dat flink werd doorgeroerd.
Bij het persen en later weer naar buiten brengen van de grote zware pers kwam de zoon van onze buren helpen, het is krachtpatsers werk. De pers werd schoongespoten en zal nog een keer gebruikt worden voor de rode druiven.
En dan is er nog een hele administratie om heen. Er wordt gerekend en gewogen en precies bijgehouden wanneer wat waaraan wordt toegevoegd. Maar daar haak ik af en ga maar eens voor het eten zorgen.
Ik vind het een leuke hobby, wel veel werk maar hopelijk een mooi resultaat.
De wijnen van vorig jaar waren goed, dit jaar hoopt de wijnboer op betere. En zo blijf je aan de gang met je hobby, Marthy
En dan weer lang wachten. Wat zal dat dan toch genieten zijn
Voorlopig ruikt het hier al lekker, Els.
Heerlijk om zo op te gaan in je hoby! Dat het maar een goed wijntje mag worden! Succes!
Het vult onze dagen momenteel, Jeanne. Maar na dit blog hou ik er weer over op, hoor. Voorlopig.
Serieuze business, dat wijn maken
Dat je niet denkt dat we met ons blote voeten een beetje in de tobbe dansen, Inge
Nou ….. 😂
Al dat werk.
Ik wens jullie een mooi resultaat toe.
Zonnige groet,
Dat resultaat proeven we pas over een half jaar, respectievelijk een jaar, Rob